Schip met koeien gestrand

In december vertrokken er twee schepen met koeien en kalveren aan boord om vervoerd te worden vanuit Spanje naar buiten de EU. Inmiddels is het eind februari en zijn deze dieren nog steeds op zee. Het vervoer van dieren middels schepen gebeurt natuurlijk al sinds de tijd dat er gevaren wordt en is altijd een stressvolle onderneming voor dieren. De vervoersomstandigheden zijn vaak niet optimaal, weinig tot geen daglicht, veel dieren in een kleine vochtige ruimte en geen mogelijkheid tot vrije beweging of liggen wanneer hier behoefte aan is. Hoewel dit absoluut niet in dierenwelzijn tegemoet komt, valt het op dit moment nog binnen de regelgeving.

Hoewel dat natuurlijk al reden van aandacht is, is er met deze twee schepen nog iets anders gebeurd. Omdat er eerst vermoed werd dat er blauwtong aan boord heerste (terwijl alle dieren uit blauwtong-vrij gebied afkomstig waren) mochten de dieren niet aan wal bij hun bestemming. Hierna is de exporteur van de dieren gaan zoeken naar alternatieve afnemers, maar overal werd de toegang ontzegd en is één schip teruggekeerd naar Spanje en het andere verblijft in de buurt van de originele bestemming van Turkije. Vermoed wordt dat veel dieren al dood zijn (omdat er ook niet om aanvullend voer is gevraagd) en als er nog levende dieren aan boord zijn, dan kunnen die naast een ernstig verzwakte gezondheid ook zwaar getraumatiseerd zijn.

Daarom heeft Dierenlichtwerkers besloten om voor deze dieren een Lichtcirkel te organiseren. Op deze manier laten we de dieren weten dat we met ze meeleven, zowel de overleden dieren als de dieren die er nog zijn en willen we collectief licht schijnen op deze zaak zodat er actie wordt ondernomen om de situatie zo snel mogelijk op te lossen.

We zullen maandagavond 1 maart 2021 om 20.00 uur hiervoor een gezamenlijke meditatie/healing doen. Wil je meedoen met deze meditatieve healing en energie en liefde sturen op afstand? Meld je dan aan bij de Facebook-groep Lichtcirkel voor Dieren. Zo kun je na afloop ook nog met anderen praten over wat je hebt ervaren, want er kunnen ook heftige emoties loskomen bij het werken met deze energie.

Het is geen Zoom-meditatie, maar een geschreven meditatie die je zelf kan volgen en het idee is dat we rond dezelfde tijd beginnen zodat de energie zich kan verenigen. Je hoeft uiteraard de meditatie niet te volgen en kan ook op je eigen manier contact maken met de dieren of liefde en energie sturen. Alles is goed!

Heb je geen Facebook en wil je wel graag de geschreven meditatie ontvangen? Stuur dan een mailtje naar info@dierenlichtwerkers.nl en je ontvangt de meditatie per mail.

Meer lezen? Lees het artikel in The Guardian.

Foto credits: Animal Welfare Foundation/Tier Schutz Bund Zurich